Module werkwoordspelling voor zelfstudie

 

Voorkant module Spelling van de werkwoordsvormenModule ‘SPELLING van de WERKWOORDSVORMEN’

Heeft u moeite met de werkwoordspelling, met de d’s en t’s? Eigenlijk is dat niet zo vreemd. Het is  lastig om op jonge leeftijd de verschillende regels die van invloed zijn op de werkwoordspelling onder de knie te krijgen. Daarom zijn er veel mensen die wel een paar regels kennen, maar eigenlijk niet precies weten hoe het in elkaar zit.

Het boekje ‘Spelling van de Werkwoordsvormen’ heb ik speciaal geschreven voor jongeren en volwassenen  die op latere leeftijd de werkwoordspelling nog eens willen doornemen.  Het boekje is  geschikt voor zelfstudie, maar kan natuurlijk ook onder begeleiding worden doorgenomen. In het inkijkexemplaar hiernaast staan een paar pagina’s van het boekje afgedrukt.

Voor een goede werkwoordspelling moet je regels kennen en je moet kunnen herkennen met wat voor soort werkwoord je te maken hebt. Zo gebruikt het voltooid deelwoord andere regels dan de persoonsvorm, vandaar het verschil tussen Het is gebeurd en het gebeurt. Waaraan herken je eigenlijk een persoonsvorm en waaraan een voltooid deelwoord? En, sommige woorden lijken misschien op werkwoorden maar zijn dat niet, vandaar het verschil tussen de vergrote foto en Hij vergrootte de foto. In de module ‘Spelling van de Werkwoordsvormen’ leert u de juiste spellingregels toe te passen bij de juiste (werk)woorden.

De module ‘Spelling van de Werkwoordsvormen’ kan zelfstandig of onder begeleiding worden doorgenomen. Kijk  bij ‘Korte Cursus Werkwoordspelling‘ voor meer informatie over de begeleidingslessen. Wilt u het boekje ‘Spelling van de werkwoordsvormen’ bestellen of wilt u nog wat meer informatie, stuurt u dan een e- mail naar info@taalroute.nl of gebruik het contactformulier op deze site.